Diep in de West-Vlaamse polders wonen de drie broers Persyn sinds jaar en dag op hetzelfde perceel. In het voormalig ouderlijk huis hokt eenzaat Pol (Wim Willaert), in de fermette daarnaast woont pantoffelheld Luc (Jelle De Beule) met zijn pinnige vrouw Carine (Isabelle Van Hecke). 
Hun twee woonsten staan in de schaduw van de moderne villa van nouveau riche en ondernemer Willy (Rik Verheye) en diens jongere vrouw Delphine (Emilie De Roo).
" Voorjaarsrevelatie/fenomeen Nonkels is met 664.000 kijkers dé komische fictiereeks van de afgelopen maanden "
Nonkels is een komisch drama over oude ideeën en een nieuwe werkelijkheid, authentiek West-Vlaams en goedbedoeld koeterwaals, natuurlijke slijtsporen en slijtvast kunstgras.
Hun relatieve rust wordt grondig verstoord wanneer de Kameroense vluchteling Innocent Dipanda (Blaise Afonso) onaangekondigd bij Luc voor de deur staat, en hem vraagt om onderdak. Luc had de voormalige pennenvriend van zijn dochter Anke (Silke Thorrez) immers zelf meermaals geschreven – vanop een veilige 6000 kilometer in vogelvlucht – dat hij altijd welkom was bij zijn tweede familie in België.
Maar zoals Luc veel te laat verheldert, betekent “Welkom” hier “Welkom, maar het moet ook een beetje passen”.

De reeks werd geschreven door Jelle De Beule, Rik Verheye en Koen De Poorter en geregisseerd door Jelle Gordyn in een productie van FBO. 'Nonkels' is beschikbaar op Streamz en was in mei ook te zien op Play4.
_________

Production: FBO
Writers: Jelle De Beule, Koen De Poorter, Rik Verheyen 
Director: Jelle Gordeyn
Producer: Peter Ceustermans
Submit
Thank you!
Back to Top