Een goeie sketch navertellen is even zinvol als een doelpunt van Lukaku uitbeelden via moderne dans, maar we doen een poging: de eerste mop draaide rond een Kevin die plande zich van het leven te beroven middels een sprong in het zwerk. Zijn flat bevond zich echter op de eerste verdieping, wat volgens een behulpzame politieagent niet hoog genoeg was: ‘Ge staat met moeite anderhalve meter van de grond!’ 

Tegelijkertijd ontspon er zich een discussie tussen twee bemoeizieke buurvrouwen van de suïcidale Kevin, die elk hun balkon aanprezen als hét ideale afstapje voor een doodssprong.
Als beeldspraak voor deze bevreemdende tijden was het er boenk op, en als sketch was het gewoon erg goed gevonden, zoals het merendeel van de witzen in ‘De Anderhalve Meter Show’. 

Dat op zich kan al een triomf genoemd worden voor Jelle De Beule en Rik Verheye, de medebedenkers en belangrijkste acteurs van dit temidden van de coronapandemie haastig bij elkaar geschreven programma.
"In het meest corona proof programma ooit gaan Jelle De Beule, Koen De Poorter en Rik Verheye creatief aan de slag met de afstandsregels"
Bij momenten benaderden de moppen in ‘De Anderhalve Meter Show’ het niveau van ‘Wat Als?’, de Emmywinnende standaard in dit genre, maar even vaak was duidelijk dat er enige haast mee gemoeid was. Zo werd bijvoorbeeld een niet onaanzienlijk deel van de humor in dit programma ontleend aan het gebruik van allerlei dialecten - vooral Liesa Naert weet haar Brugse roots steevast in haar voordeel om te buigen - of aan grollen van de schunnige variant.
Eerder gemakkelijke humor dus, die mits de juiste traptechniek weliswaar vlot weet te scoren. Zo moesten we hard lachen met de poetsvrouw die na een beroerte enkel nog in dubbelzinnigheden genre ‘haar van de poes’ kon spreken. En zeker in deze donkere dagen kan uw dienaar een grap met als punchline ‘Ik zie uw kut, Sabine’ moeilijk weerstaan. Moge God en/of Marc Van Ranst het me vergeven.
_________

Production: Woestijnvis
Writers: Jelle De Beule, Koen De Poorter, Rik Verheyen 
Directors: Jelle Gordeyn & Wannes Destoop
Executive Producer: Peter Ceustermans
Producer:  Lana Leven
Audiomix: Bert Blommen
Submit
Thank you!
Back to Top